Primavetrendelo.hu / Szakterületeink / Aneszteziológia
Aneszteziológia

Klinikánkon a beavatkozások jelentős részét bódításban vagy teljes anesztéziában végezzük, ez évente körülbelül 3500-4000 altatott állatot jelent. Az aneszteziológia szakmai vezetője dr. Horváth Oleszja.

Bódításban történik a kiegészítő vizsgálatok nagyobb hányada, mint például az MR és CT vizsgálatok különleges esetben a röntgenfelvételek készítése is. Bódítani elegendő lehet rövid, csekély fájdalommal járó beavatkozások esetében, például fogkőszedésnél, toklász eltávolításnál, nagyobb kötés cseréjénél.

A műtéti beavatkozások minden esetben altatásban történnek, azok fájdalmas volta miatt.

Minden altatás jár valamilyen fokú kockázattal, melynek lehetőségét az altatás előtti kiegészítő vizsgálatokkal minimalizálni lehet. Minden altatást részletes fizikális vizsgálat előz meg. Segítheti a legmegfelelőbb altatószer kiválasztását egy teljes körű vérlabor vizsgálat, hasi vagy szívultrahang vizsgálat, RTG vagy szükséges esetben MR vagy CT vizsgálat. Diagnosztikai gépparkunkat folyamatosan bővítjük.

Minden műtött állat mellett 3 tagú műtéti team áll az altatás ideje alatt. Az állatokkal az előkészítő helységben egy ápoló és aneszteziológus van, akik előkészítik a pácienst, majd a beteg bekerül a műtőbe, ahol az operáló sebész kolléga, annak asszisztense és egy műtős altató asszisztens várja. Minden állatról részletesen vezetett aneszteziológiai lap készül az operáció teljes ideje alatt. A műtétek alatt korszerű, humán gyógyászatban is használt, több paramétert vizsgáló aneszteziológiai monitor is őrzi kedvencüket.

Az operáció végeztével az állat visszakerül az előkészítőbe, ahol egy asszisztens biztosítja a fokozatos ébredést és a folyamatos fájdalomcsillapítást. A altatás menetéről részletesen itt olvashat.

Aneszteziolgus állatorvosaink és asszisztenseink folyamatosan képzik magukat és a legmodernebb, legbiztonságosabb gyógyszereket használják annak érdekében, hogy kedvencük a legkisebb kellemetlenséget élje át az operáció előtt, alatt és közben.

Betegeinket éber állapotban adjuk ki a tulajdonosnak átlagosan a beavatkozást követő 3-4 órában. Kedvence hazaviteléről telefonon érdeklődhet a műtét délutánján 16 órától a 061-306-13-64-es számon.

Budapest állatorvos
Aneszteziológiai szakorvosaink
A témához kapcsolódó szakmai cikkeink
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri