Primavetrendelo.hu / Szakterületeink / Diagnosztikai eszközök
Diagnosztikai eszközeink

Diagnosztikai eszközeink

Rendelőintézetünkben a lehető legszélesebb spektrumban érhetőek el a kisállatgyógyászatban használt diagnosztikai eszközök. Ezen berendezések elengedhetetlenek a színvonalas diagnosztikai és gyógyító munkához. Eszközparkunk Magyarországon jelenleg egyedülálló, mely lehetővé teszi, hogy pácienseink egy helyen, rövid idő alatt átessenek a diagnosztikai beavatkozásokon és a lehető leghamarabb gyógyulhassanak!


MR

2016 őszén a már meglévő MR berendezésünket egy nagyobb teljesítményű gépre cseréltük (Hitachi Aperto Lucent 0,4T Open), mely művelet igen sok szervezést igényelt. Jellemző a gép méreteire, hogy csak a vizsgáló mágnes súlya 15 t. A készüléket vezérlő szoftver és elektronika a 2016-nak megfelelő, korszerű technológiát képviseli. Az új MR-el még részletesebb képet kaphatunk a beteg testtájékokról, elsősorban a központi idegrendszer (agy, gerinc) anatómiájáról, ezáltal még pontosabb diagnózist tudunk adni. Az MR felvétel készítése alatt, mely a vizsgált testtájék nagyságától függően 40-60 perc közötti időintervallum, betegeinket aneszteziológus kíséri figyelemmel. Diagnózisunkat és állatról készület teljes felvételt CD lemezen átadjuk a tulajdonosnak mellékelt írásos szakvéleménnyel és kezelési tanáccsal. Az MR vizsgálatokat dr Benda Dávid, dr Kendik Zsolt irányításával végzünk a klinikánkon.

MR felvétel készítéshez időpont egyeztetés szükséges a 061-306-13-64-es telefonszámon!

CT

2015-ben eszközparkunk új berendezéssel bővült: GE Lightspeed Plus 4 szeletes spirál CT készülékbe ruházott be klinikánk. A CT rtg sugárral dolgozik, de a hagyományos rtg-nél nagyságrendekkel részletesebb képet tud készíteni a vizsgált testtájékról úgy, hogy közben a teljes területet 3 dimenzióban leképezi átfedések nélkül. Ez az eszköz kifejezetten alkalmas központi idegrendszeri (agy, gerinc) vizsgálatokra, de daganat illetve azok áttéteinek megtalálására is A CT gyorsasága lehetővé teszi az olyan még altatásban is mozgó testtájékok vizsgálatát, mint a mellkas ill. tüdő. CT vizsgálatokat és ezek kiértékelését Dr Benda Dávid, dr Kendik Zsolt végzi klinikánkon.

CT felvétel készítéshez időpont egyeztetés szükséges a 061-306-13-64-es telefonszámon!


Ultrahang

Rendelőintézetünkben az ultrahang vizsgálatokat egy MIndray dc 70 –es típusú, csúcskategóriás berendezéssel végzi dr. Gulyás Anita. A készülékhez többféle fej áll rendelkezésre attól függően, hogy mekkora páciensnek van szüksége a vizsgálatra. Lehetőség van egészen kis beteg pontos vizsgálatára, akár kölyökmacskáéra, ahogy óriás méretű kutyák ultrahangozása is lehetséges rendelőnkben. Dr. Gulyás Anita végez hasűri és mellkasi illetve szívultrahang vizsgálatokat is. A vizsgálatokhoz bejelentkezés szükséges a 061-306-13-64-es telefonszámon.


Röntgen

A Klinikán kollégáink egy nagyteljesítményű Zoomax Gold típusú digitális röntgenkészülékkel dolgoznak, ami egy nagyfelbontású Metron monitornak közvetíti azonnal a röntgenfelvételt. Ennek az eljárásnak köszönhetően nem kell a klasszikus, elavult röntgetfilmre készíteni a felvételt és hosszú perceket várni, mire az előhívás után megtekinthető a kép, hanem azonnali eredményt kapunk. A rendszer nagy felbontásának és vadonatúj szoftverének köszönhetően a legkisebb elváltozások is láthatóak a felvételeken. Az állatokat a röntgenkép elkészítéséig ápoló munkatársaink tartják stabilan az asztalon, amely egy speciális úszó asztal, vagyis az asztal lapjával együtt lehet mozgatni a pácienst, így kevesebb kényelmetlenéget okozva számukra.

Röntgenfelvétek készítéséhez nem szükséges előre bejelentkezni!


Altató monitorok

A rendelőintézet műtőjében 3 darab Mindray típusú altató montior áll aneszteziológusaink rendelkezésére. Ezen berendezések kifejezetten kisállatgyógyászati felhasználásra készültek. Segítségükkel a teljes altatási idő alatt mérjük a beteg hőmérsékletét, pulzusát, vérnyomását, véroxigénszintjét, a kilélegzett levegő széndioxid mennyiségét. A folyamatos vérnyomás méréshez négyféle nagyságú mandzsettával rendelkezünk, így egészen apró betegtől kezdve a legnagyobbakig monitorozni tudjuk az altatott betegek vérnyomását. Minden állat kap a műtétek alatt infúziót, melyet a legpontosabb adagolást lehetővé tevő infúziós pumpával juttatunk a szervezetükbe.


Endoszkóp

Rendelőnkben elérhető Olympus márkájú flexibilis (a testnyílásba vezetett cső rugalmas, ezáltal több terület elérhető segítségével) és Storz márkájú merev endoszkóp is. Endoszkópos vizsgálat során lehetőség nyílik a terület vizualizására, esetleges idegen test (toklász az orrban, félrenyelt tárgy a légcsőben, elakadt test a nyelőcsőben), szövettani és bakteriológiai mintavételre is.

Az endoszkópos vizsgálatokat dr. Kántás Károly végzi. A beavatkozáshoz előzetes időpont egyezetetés szükséges a 061-306-13-64-es számon!


Labor automaták

Klinikánkon a házi laborban vérvizsgálatokat is el tudunk végezni akár egy órán belül is. Asszisztenseink mennyiségi és minőségi vérkép vizsgálatot és igény szerint akár 18 féle biokémiai vizsgálatot csinálnak berendezéseink (Urivet laborautomoata) segítségével. Különösen hasznos a gyors eredmény kézbevétele sürgősségi műtétek előtt.

Állatorvos kollégáink microfilaria szűrést is végeznek a rendelkezésre álló vérmintákból.

Belgyógyász szakorvosaink
A témához kapcsolódó szakmai cikkeink
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri