Primavetrendelo.hu / Olvasnivalók / Dr Bánfi/Dr Donka blogja
Kedvenceink utaztatása az autóban
Kedvenceink utaztatása az autóban
2015-07-22
Gyakran utaznak négylábú állataink velünk az autóban rövidebb-hosszabb utakon. Fontos tudni, hogy nem csak mi, hanem ők is veszélybe kerülhetünk egy-egy váratlan esemény kapcsán, legyen az egy baleset, vagy csak egy nagyobb vészfékezés.

Gyakran utaznak négylábú állataink velünk az autóban rövidebb-hosszabb utakon. Fontos tudni, hogy nem csak mi, hanem ők is veszélybe kerülhetünk egy-egy váratlan esemény kapcsán, legyen az egy baleset, vagy csak egy nagyobb vészfékezés. A mégoly nyugodt állat is tehetetlen testként előrerepülve komolyan megsérülhet, és minket is megsebezhet ilyen alkalommal. Ezért nagyon fontos, hogy ne csak a mi, hanem az állat utazását is átgondoljuk. Trenírozzuk az autós utazáshoz a macskát és a kutyát is. Minél nyugodtabban viselkednek, annál jobb. Ha kombi autó utasterében szállítjuk őket, szereltessünk be védőhálót. 4 ajtós kocsiban szoktassuk kedvencünket a hátsó ülés előtti padlóra, a lábhoz. Amerikában kifejlesztettek már a sok baleset miatt egy speciális hámot nagytestű kutyák számára, mely csatlakoztatható az övhöz. Macskát, és egyéb kisebb állatokat a legjobb, ha jó minőségű szállító ketrecben utaztatjuk, melyet jól rögzíthetünk akár, az üléshez is.

Sok elképesztő történetet hallottunk már a fékpedál alá szorult teknősről, a gazdi ölében menet közben a félelemtől megvadult sziámi macska tombolásáról, vagy a szélvédőn kirepülő bernáthegyi okozta ember---halálról. Ha ő rájuk vigyázunk, magunkra is vigyázunk!

Dr. Bánfi András kisállatgyógyász szakállatorvos

Cikkkategóriák
Röviden blogunkról
Dr Bánfi András 2009-ben az év állatorvosa díjat nyerte el. Rendelőintézetünk egyik közkedvelt állatorvosa. Blogjában a Nálunk megforduló érdekes eseteket, betegségeket mutatja be, melyek hasznos információval szolgálhatnak megelőzésben vagy utókezelésben a tulajdonosoknak.
Legutóbbi írásaink
Koronavírus
2020-03-24
Nyúl SOS
2019-04-18
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri