Primavetrendelo.hu / Olvasnivalók / Dr Bánfi/Dr Donka blogja
Állatvédelem
Állatvédelem
2015-01-09
Az állatvédelmi törvényünk sok szempontból modern felfogású megállapításaitól függetlenül is, van hagyománya Magyarországon a kóborló, elárvult kisállatokkal kapcsolatos óvó, védő intézkedéseknek, és a velük kapcsolatos erőfeszítéseknek.

Az állatvédelmi törvényünk sok szempontból modern felfogású megállapításaitól függetlenül is, van hagyománya Magyarországon a kóborló, elárvult kisállatokkal kapcsolatos óvó, védő intézkedéseknek, és a velük kapcsolatos erőfeszítéseknek. Több állatvédő szervezetet állatorvos kollégák vezetnek, irányítanak, másokat pedig más végzettségű, de szintén erős állatszeretettel áthatott, tenni vágyó emberek. Komoly célkitűzések, tervek, részben megvalósult elképzelések megvalósulásáért dolgoznak: többen állatotthont, állat- és természetvédő parkot hoztak létre európai szintű minőségben, a legtöbb állatvédő szervezet azonban a kóbor állatok ivartalanítatását és beoltatását, a féregtelenítést, etetésük megoldását, de legfőképp a megfelelő gazdi keresését tekintik a fő feladatuknak. E célok megvalósulása eddig is leginkább az állatszerető emberek adakozásán alapult, ma is így van, az állam és az adakozók együttes akarata alapján ezen célok lassan, de biztosan elérhetők. Szükség is van a beruházásokra, hiszen e téren van mit behoznunk, a nyugati példáktól messze elmaradtunk. Adóelszámolás idején sok állatvédő szervezet kéri az adónk 1%-át, gondoljuk meg (hiszen a célok sok pénzt követelnek), ha módunkban áll, a számunkra szimpatikus állatvédő szervezet céljainak támogatását.

Dr. Bánfi András állatorvos

Cikkkategóriák
Röviden blogunkról
Dr Bánfi András 2009-ben az év állatorvosa díjat nyerte el. Rendelőintézetünk egyik közkedvelt állatorvosa. Blogjában a Nálunk megforduló érdekes eseteket, betegségeket mutatja be, melyek hasznos információval szolgálhatnak megelőzésben vagy utókezelésben a tulajdonosoknak.
Legutóbbi írásaink
Koronavírus
2020-03-24
Nyúl SOS
2019-04-18
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri