Primavetrendelo.hu / Olvasnivalók / Dr Bánfi/Dr Donka blogja
Darázscsípés
2015-07-22
Darázs, vagy méh, de a sokszor bögöly és egyéb szúrólegyek csípésével számolnunk kell nyáron állatainkon is. A legtöbbször a csípésnek nincsenek komolyabb következményei. Gyakran azonban igen komoly allergiás reakciót vált ki egy-egy csípés, melynek már „drámai” hatásai is lehetnek.
Újabb hőguta áldozatok a kutyák között
2015-07-22
Minden évben vannak áldozatai a melegnek, különösen, ha a páratartalom is magasabb, amire mostanában többször is volt példa. Sokszor az autóban lesz rosszul egy oda bezárt kutya, de a hétvégéken a déli órákban kutyát futtatók körében rendszeresen előfordul a hőtorlódás kisebb – nagyobb mértékben.
Fogkő
2015-03-19
Esti fogmosás már a kutyának is?!
A kutya és a macska szájában az etetéskor és azt követően a kémhatás megváltozik, minek következtében a száj baktériumflórája átmenetileg megbillen, a nyálból különböző szerves és szervetlen anyagok (ehhez egyedi érzékenység is kell!) csapódnak ki. A kiváló anyagok először lepedék formájában a fogak mechanikusan nem „használt” felületein rakódnak le.
Ételallergia
2015-03-19
Az allergiás megbetegedések az emberi statisztikákkal szinte párhuzamosan emelkedő tendenciát mutatnak a városi állatokon is. A sok ok közül kiemelendő talán a levegő korom- és szennyező anyagtartalma miatti állandó nyálkahártya izgalom és evvel együtt annak érzékenyítő hatása.
Állatvédelem
2015-01-09
Az állatvédelmi törvényünk sok szempontból modern felfogású megállapításaitól függetlenül is, van hagyománya Magyarországon a kóborló, elárvult kisállatokkal kapcsolatos óvó, védő intézkedéseknek, és a velük kapcsolatos erőfeszítéseknek.
Cikkkategóriák
Röviden blogunkról
Dr Bánfi András 2009-ben az év állatorvosa díjat nyerte el. Rendelőintézetünk egyik közkedvelt állatorvosa. Blogjában a Nálunk megforduló érdekes eseteket, betegségeket mutatja be, melyek hasznos információval szolgálhatnak megelőzésben vagy utókezelésben a tulajdonosoknak.
Legutóbbi írásaink
Koronavírus
2020-03-24
Nyúl SOS
2019-04-18
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20.00 óráig tart nyitva!
Ügyeleti jellegű nyitvatartás: hétköznap 20.00-22.00 óráig, szombaton és vasárnap (ünnepnapokon) 9-20.00 óráig.
UH, MRI, CT, endoszkópos vizsgálatra, neurológiai , ortopédiai, egzotikus szakrendelésre kérjen telefonon időpontot!
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri